12.11.2013

Värihommia

Nyt on mennyt jo reilu viikko täällä Flowssa ja pakko myöntää että viihdyn paremmin kuin hyvin. Ja mikä parasta, sain rakastamani oranssinkuparisen hiusvärin takaisin Heidin taikomana.
Perjantaina päivääni ilahdutti vanha asiakkaani ja nyt tehtiinkiin vähän suurempaa muutosta. Harmittaa suunnattomasti etten tajunnut ottaa lähtötilanne kuvaa mutta nappasin värikartasta kuvan mistä väristä lähdettiin. Eli asiakkaalla oli siis omaa tyveä useampi sentti ja taisi olla heinäkuuta kun tehtiin raitoja eli nekin oli jo 'lievästi' ylikasvaneet.


Pohja oli siis kutakuinkin tuollainen vähän viileämpi ruskea, selkeästi siis tummempi ja se mitä haluttiin oli vaalea, ehkä jotain hiekan ja beigen sävyjä. No ei muuta kuin tuumasta toimeen! Lähdin sitten esivaalentamaan tyveä todella miedolla hapetteella ja lopuksi vaalennusmassa koko pituuksiin. Haluttiin kuitenkin saada pohjaa pari astetta vaaleammaksi ja säilyttää ne aikaisemmin tehdyt raidat vielä tiukasti päässä kiinni ilman katkeiluja, tai siis ilman 'kemiallista leikkausta'.


Siinä siis kuva esivaalennuksen jälkeen. Tuumattiin asiakkaan kanssa että tämä melkein toimisi jo nyt, ei mitään tipunkeltaista selkeästi vaalennusaineella tehdyn näköistä vaan melko lämmin, kullansävyinen vaalea. Mutta sehän ei ollut se mitä haettiin niin laitettiin vielä sävytystä päälle, taittamaan liikaa lämpöisyyttä ja tuomaan kirkkautta päähän, sävyn päälle laitettiin vielä ihan muutama vaalea raita.


Loppu hyvin, kaikki hyvin. Asiakas oli enemmän kuin tyytyväinen ja niin olin minäkin. Luonnollisen vaalea lopputulos joka ei kuitenkaan näytä värikypärältä vaan on monivivahteinen ja, vaikka itse sanonkin, kaunis väri. Näitä töitä on kiva tehdä, jos ei muu niin hymy asiakkaan kasvoilla palkitsee :)

/Tanja
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti